Литекс: Няма да правим революции срещу БФС
Литекс: Няма да правим революции срещу БФС / netinfo
„Миодраг Йешич остава начело на Литекс, никой в ръководството не е мислил за неговата смяна”, заяви на пресконференция финансовият директор на оранжевите Величко Дихонов и добави:

„Всички твърдо стоим зад него. Много сме доволни от работата му и вече работим по селекцията за новия сезон. Ще вземем още 2-3 нови попълнения и няма да освобождаваме футболисти.”

Президентът на ловчанлии Ангел Бончев, че никой в ръководството не е помислил да организира революции в БФС.

„Искаме единствено лоялност от най-висшата структура на българския футбол. Никой от нас не иска да сменяме Борислав Михайлов или Валентин Михов.”

Босът на оранжевите внесе яснота, как е станал изборът на Националния стадион Васил Левски за арена на финала за Купата на България.

„Във вторник всички в УС на ПФЛ гласувахме за София. Представител на Черно море бе г-н Александър Керезов, който също гласува „за”. На следващия ден Черно море праща писма, че по този начин те ще са ощетени и искат преразглеждане на решението. Това не е коректно от тяхна страна, тъй като отново се нагнетява напрежение”, каза Бончев.

„Лично аз съм „за” български съдия да свири финала за купата. Но нека БФС да спре да пита в клубовете какъв рефер искат. Съдийската комисия да си назначи, а след това да си носи кръста”, заяви президентът на Литекс.

Величко Дихонов пък внесе още яснота около скандала в Стара Загора. „Ние сме готови да изпратим Йеленкович на детектор на лъжата. Само не знам защо встрани от цялата вихрушка остана тъчреферът Трендафил Думбалаков. Още преди да започне мачът, при проверката на мрежите е казал на нашия вратар Тодор Тодоров: „Вие вече взехте купата, днес трябва да паднете, за да спасим Берое”. Нека и Думбалаков отиде на детектор”, каза Дихонов.