Литекс изпусна Локерен в Белгия
Литекс изпусна Локерен в Белгия / снимка: Gong.bg, Ивайло Йовчев
Литекс не успя да победи Локерен на белгийска земя в третата си контрола от началото на подготвителния си лагер в Холандия, която завърши 2:2 пред близо 300 зрители.

Първото полувреме започна отлично за играчите на Станимир Стоилов, които за четири минути успяха да вземат двойна преднина. Първо в 13-та минута при добра контра за ловчанлии, Уелингтом подаде към Ивелин Попов, който хитро върна към Том, последният центрира остро в наказателното поле, където след рикошет Дюпре си отбеляза автогол за 1:0.

Само четири минути по-късно – в 17-та – гостите стигнаха и до второ попадение. Отново при отлично разиграване, отдясно, топката премина последователно през Том и Манолев и стигна до Попов, последва перфектно центриране на капитана на ловчанлиии и Емил Ангелов от вратарското поле и с глава прати топката под гредата за 2:0.

Българите успяха да задържат преднината си само около 10-на минути. В 29-та минута Голан получи топката и след разсеяни действия в отбраната на Литекс, не остави никакви на Тодор Тодоров и бележи за 1:2.

Четири минути по-късно, колкото отне и на Литекс да удвои преднината си, Локорен стигна до изравняване. Голан центрира отляво в наказателното поле, Маазу изпревари Тодоров и с десния крак чукна в българската врата за 2:2.

През втората част в следствие на многото смени, които предприеха двамата треньори играта се накъса и тимовете на успяха да си отбележат повече голове. Към края на мача Литекс натисна своя противник, но не съумя да го пробие за трети път и контролата завърши 2:2.

Следващият противник на ловчанлии на холандска земя е втородивизионният холандски Цволя – на 22 юли.