Лили Игнатова остава треньор на гимнастичките
Лили Игнатова остава треньор на гимнастичките / netinfo
Управителният съвет на Българската федерация по художествена гимнастика остави Лили Игнатова за старши-треньор на ансамбъла. Решението бе взето на днешното извънредно събрание на централата.

"Това заседание беше необходимо, казахме си много неща. Лили Игнатова прие някои от тях, някои - не, но понякога истината боли. Взехме пет решения, като основното е тя да продължи работата си и да изпълни задачите, поставени за световното първенство", каза Мария Гигова, президент на БФХГ, пред БТА.

През уикенда ансамбълът на България спечели златото в многобоя във Франция. Според Гигова обаче този успех не е бил фактор в решението.

"Успехът не повлия на решението. Просто тя не прие наказанието на Дисциплинарната комисия, което заслужаваше. Надявам се, че си е взела поука и имам надежда, че отборът ще може да продължи да се бори и за следващите битки", допълни Гигова.

Самата Лили Игнатова излезе разплакана от заседанието на УС и обяви, че няма право да дава изявления пред медиите.

"Искам да благодаря за вниманието лично към мен, но вече нямам право да давам изявления. Намалиха ми заплатата и съм с последно предупреждение. Оставам поне до световното първенство, явно след олимпиадата мога да давам изявления за гимнастиката", разкри Игнатова.

Още спортни новини в Gong.bg