Левски залага на 17-годишни крила срещу Ботев
Левски залага на 17-годишни крила срещу Ботев / netinfo
Талантите от школата на Левски Ели Зизов и Александър Киров попаднаха в групата от 19 футболисти за мача с Ботев в Пловдив от 25-я кръг на А група.

Старши треньорът на „сините” Станимир Стоилов похвали офанзивните футболисти за играта им срещу Локомотив Мездра в контролата в сряда, а сега ги взе с тима за Пловдив.

И Киров, и Зизов в момента са на по 17 години, като израелецът дори вече записа участия в А група.

По-различна е съдбата на Виктор Генев, който отпадна от разширения състав на Стоилов. По този начин „сините” останаха само с четирима бранители за двубоя с Ботев, въпреки че Юсеф Рабех е под въпрос заради контузия.

Наставникът на Левски няма да разчита на страдащия от травма Еньо Кръстовчев. В състава се завръща капитанът и лидер на Левски Даниел Боримиров.

Относно стартовите единайсет Станимир Стоилов призна, че всичко зависи от здравословното състояние на Дарко Тасевски и Юсеф Рабех.

Ето и пълния списък на Станимир Стоилов за срещата с Ботев:

Георги Петков, Цветан Димитров, Живко Миланов, Игор Томашич, Юсеф Рабех, Веселин Минев, Даниел Боримиров, Георги Сърмов, Мирослав Иванов, Дарко Тасевски, Лъчезар Балтанов, Жоазиньо, Зе Соарес, Мариян Огнянов, Исмаил Иса, Жеан Карлос, Ели Зизов, Александър Киров и Николай Димитров.