Левски в нокаут - Вердер победи с 3:0
Левски в нокаут - Вердер победи с 3:0 / netinfo

Водачът в Бундеслигата Вердер Бремен матира Левски с класическото 3:0, вкарвайки 3 безответни гола само за 5 минути на младия и неопитен 18-годишен Николай Михайлов, който бе заменен на полувремето от Божидар Митрев.

Мачът започна сравнително равностойно и положенията пред двете врати се редяха едно след друго. Живко Миланов пропусна да засече в 3-ата минута, след това спаси положение пред собствената си врата. Ричард Еромоигбе и Томашич изпуснаха да открият резултата в 25-ата минута. При удара на Ричард от границата на наказателното поле Визе спаси, а при последвалия корнер Томашич изпусна невероятно положение, оставен сам в наказателното. До края на полувремето настъпи пълен хаос в защитните действия на българския шампион. Вранйеш пропусна, стреляйки на сантиметри от левия стълб в 27-ата минута. В 32-ата брутална грешка на неопитния Николай Михайлов, който си вкара автогол при връщане на топката от защитник, изведе гостите напред.

След още 2 минути капитанът на “бременските музиканти” Франк Бауман разстреля за втори път Михайлов с глава след изпълнение на ъглов удар. В 36-ата минута Торстен Фрингс стреля от около 15-ина метра и Михайлов отново не се намеси по най-добрия начин, а резултата стана класически 3:0, като мача бе предрешен. Полувремето завърши при освирквания от публиката по адрес на Михайлов. След почивката гостите намалиха оборотите значително, но в 47-ата минута удариха страничната греда на Божидар Митрев, заменил на почивката прекалено колебливия Николай Михайлов. Мъри Стоилов вкара на мястото на Игор Томашич чист нападател в лицето на Емил Ангелов, но въпреки продължителното владеене на топката действията на сините в атака бяха доста бавни и безрезултатни.

Седрик Бардон успя да намери с глава от 11 метра очертанията на вратата в 68-ата минута, но Тим Визе отново показа класа и спаси. В 83-ата минута Фрингс пробва Митрев с удар отдалеч, но влезлият като смяна страж спаси с вещина. До края не се случи нищо, което си заслужава да бъде отбелязано. Така Левски изгуби всякакви шансове за участие в евротурнирите напролет.