Левски срещу ЛукОйл довечера в Триадица
Левски срещу ЛукОйл довечера в Триадица / netinfo
Дербито на върха в баскетболния ни шампионат ще се играе от 18.30 часа в зала „Триадица”. Левски посреща фаворита ЛукОйл Академик в изтеглен мач от 23-я кръг на родното първенство.

„Студентите” са безапелационно на първо място до тук с 22 поредни успеха, а „сините” си върнаха втората позиция след победата в миналия кръг над основния си съперник Балкан Ботевград. Двубоят се явява генерална репетиция за играчите водени от Желко Лукаич, тъй като във вторник предстои първият сблъсък от 1/16-финалите на купа УЛЕБ срещу латвийския Вентспилс.

Останалите срещи от 23-я кръг са утре като ЦСКА гостува на Ямбол от 17.30 часа. Центърът Бойко Младенов ще отсъства за по-дълго време от терените заради контузията на палеца на лявата си ръка, съобщи bulgarianbasket.com.

Баскетболистът ще трябва да проведе специален курс на лечение и възстановяване преди отново да може да тренира и играе. Все още няма точна дата за неговото завръщане, но очакванията са това да стане до края на месец февруари.

От 18 часа Спартак Плевен е домакин на Балкан, а Черно море приема Рилски спортист от 17 часа в зала „Христо Борисов” във Варна.