Левски спечели столично дерби
Левски спечели столично дерби / netinfo
Отборът на Левски за първи път успя да спечели столично дерби през този шампионат едва в последния 30-и кръг на А група.

Пред празните трибуни на стадион Георги Аспарухов, заради наказанието от един мач без публика след гостуването на ЦСКА, сините победиха с 2:1 Славия.

Вицешампионите оказаха домакински натиск от самото начало на най-старото столично дерби и в петата минута след центриране от корнер Еньо Кръстовчев прати топката в гредата, а след рикошета Дарко Тасевски откри резултата с шут отблизо.

В 18-ата минута белите направиха добра атака, но вратарят Георги Петков самоотвержено излезе и се хвърли в краката на Енцо Малинди.

В 32-ата след груба грешка на Веселин Минев в наказателното поле, Галин Иванов овладя и центрира остро, а играещият последния си мач за Левски Игор Томашич с глава си отбеляза ефектен автогол.

Съотборниците на хърватина бързо го отсрамиха и само секунди по-късно Георги Сърмов центрира в пеналта, където Кръстовчев се извиси и с глава разстреля вратаря Йордан Господинов.

До края на двубоя Николай Димитров и Кръстовчев можеха да отбележат ново попадение във вратата на Славия, но резултатът остана 2:1 до последния съдийски сигнал.

Левски завърши на второ място в класирането с 62 точки, като въпреки неособено убедителната игра на нападателите, сините станаха най-резултатния отбор в А група с 56 гола.

Славия завърши на седмо място с 47 точки, колкото има и Черноморец, но бургазлиите са с по-добри показатели от преките двубои с белите.