Левски смълча канарчетата пред тихите трибуни в Пловдив
Левски смълча канарчетата пред тихите трибуни в Пловдив / netinfo

Левски победи Ботев Пд с класическото 3:0 пред тихите трибуни на стадиона в Пловдив. Срещата от 25-я кръг на А група се игра пред празни трибуни, заради наказанието на домакините за два мача.

„Сините” стигнаха заслужено до успеха след попадения на Миро Иванов (2'), Живко Миланов (50') и Жоазиньо (72') от дузпа, докато „канарчетата” не съумяха да покажат дори отчасти онова, с което направиха впечатление през пролетния полусезон на първенството.

Гостите от София изненадаха съперника си още в самото начало. Във втората минута Зе Соарес навлезе в наказателното поле и стреля, вратарят Славчо Тошев отрази удара и след серия от рикошети Миро Иванов вкара кълбото във вратата на Ботев за 1:0.

Играта в следващите минути се поуспокои, като атаките на „жълто-черните” бяха спирани още в зародиш. Единствената по-опасна обаче завърши с отменен гол. В 34-та минута Йордан Минев прати топката в мрежата на Левски след асистенция на Георги Христов, но страничният съдия вече бе вдигнал флага си за засада.

До края на полувремето и двата отбора не съумяха да сътворят нещо, с което да променят ситуацията на терена и футболистите се прибраха на почивка при гол предимство за „сините”.

В самото начало на втората част домакините пропуснаха шанса си да стигнат до попадение, което да натежи на сметката на гостите. Първо, влезлият като резерва Георги Какалов стреля диагонално, Петков изби, след това Манчев направи добавка, но уцели бранител на Левски.

Така се стигна до 50-та минута, в която момчетата на Станимир Стоилов удвоиха преднината си. След центриране на Жоазиньо от корнер Живко Миланов вкара отблизо с глава. 

Това видимо се отрази на играта на Ботев, като до края на мача „жълто-черните” не съумяха да отправят сериозен удар към мрежата на Георги Петков. За сметка на това при една от атаките на Левски, Даниел Божков събори в наказателното поле Жеан Карлос. Реферът посочи веднага бялата точка, като точен за 3:0 бе Жоазиньо, който при радостта си след попадението направи жест на сърце с ръцете си.

В 78-та минута в опита си да стигне поне до почетно попадение Георги Каклов падна в наказателно поле на сините, но реферът дори и не се замисли да отсъди дузпа. Въпреки това, макар и без публика, домакините се опитаха да зарадват накацалите по близките покриви и тераси фенове, но не чрез играта си, а благодарение на жълто-черен парапланер, който обиколи от въздуха стадиона на Ботев със знаме на отбора.

С трите точки в актива си от победата Левски остава на второто място в класирането на 10 точки след лидера ЦСКА, който по-рано днес се наложи с 2:0 над Черно море. От своя страна „канарчетата” заемат 10-а позиция с 30 точки.