Левски се измъчи, но победи Локо Мз
Левски се измъчи, но победи Локо Мз / netinfo
В мач от 8-я кръг на А група Левски победи с минималното 1:0 Локомотив Мездра, като „сините” не впечатлиха с играта си.

Левски поведе още в 7-та минута, след като Ники Димитров отбеляза от пряк свободен удар, след груба грешка на вратаря на домакините Радостин Станев.

Футболистите на Локомотив Мездра имаха много хубава възможност да изравнят в 9-та минута, след като Пажин стреля силно от пряк свободен удар, но Петков успя да улови топката.

Николай Димитров имаше възможност да отбележи второ попадение в срещата в 17-та минута, но ударът му бе отразен от Станев.

В 20-та минута Симонович опита атрактивно изпълнение в наказателното поле на Левски, но топката мина над вратата.

Пет минути по-късно Ники Димитров подаде на Дарко Тасевски пред наказателното поле на Локомотив Мездра, той стреля, но ударът му е много неточен

Руи Мигел имаше много хубава възможност да се разпише във вратата на Левски в 277-та минута, но след ударът му топката мина малко над гредата

В следващата атака за Локомотив Мездра Саша Симонович стреля силно, но Георги Петков успя да избие топката.

Домакините изпуснаха поредната си възможност да изравнят резултата в 29-та минута, когато Руи Мигел стреля с глава, но прати кълбото право в ръцете на Петков.

В 30-та минута домакините имаха претенции за дузпа, но те бяха неоснователни, след като Илия Илиев пусна топката към Петаков, той изпревари Лусио Вагнер и падна сам в наказателното поле, въпреки симулацията обаче реферът не вдигна жълт картон.

Давид Бистрон стреля с глава в 43-та минута, но вратарят на Локомотив Мездра Радостин Станев улови сигурно топката.

През второто полувреме Левски игра по-добре, но Георги Христов изпусна няколко много добри възможности, които попречиха на „сините” да стигнат до по-убедителна победа.

В 48-та минута се получи недоразумение в защитата на Левски за малко не доведе до гол във вратата на Петков, стражът обаче следи играта и лови в последния момент.

След това мароканският защитник на „сините” Юсеф Рабех си изкара жълт картон, за нарушение срещу Христозов.

Десет минути по-късно Георги Христов бе изведен очи в очи с Радостин Станев, но ударът му от 12 метра мина над гредата.

Футболистите на Левски изпуснаха поредното удобно положение да отбележат гол в 63-та минута, когато Лусио Вагнер центрира в наказателното поле на главата на Христов, но той отново прати кълбото над напречната греда

В 77-та минута бе най-изгодното положение за домакините пред вратата на Георги Петков, когато Костадин Марков центира отдясно, след коетоДавид Силва свали топката с глава към Илия Илиев, а той от 7 метра стреля, но Петков парира удара му.

В следващата атака на домакините отново Илия Илиев имаше възможност да изравни резултата, но ударът му бе спасен от вратаря на Левски.

Левски доигра мача с човек по-малко, след като в 88-та минута за втори жълт картон бе изгонен Юсеф Рабех, който извърши нарушение срещу Саша Симонович.

След тази победа Левски се изкачи на трето място във временното класиране с актив от 15 точки и мач по-малко, докато Локомотив Мездра остана на 8-а позиция с 11 точки.