Левски с трима бразилци в атака срещу чехите
Левски с трима бразилци в атака срещу чехите / Валентин Грънчаров
Изцяло бразилско ще е нападението на Левски в контролата срещу Чешке Будейовице. Старши треньорът Станимир Стоилов определи състава, в отсъствието на петима национали. Мачът е във вторник от 17.30 часа в Паралимни.

Бразилското трио Зе Соарес, Жеан Карлос и Жоазиньо излиза напред с надеждата, че ще вкара първи гол за сините в контролите в Кипър. Досега тримата не са играли едновременно в нападение, като обикновено Жоао играе халф. Друг интересен факт е, че тримата носят екипи с номера 9, 10 и 11, което отдавна не е било за синьото нападение. Над 10 години Топузаков игра в защитата с номер 11. Деветката пък бе изкарана от употреба за известен период.

На вратата ще застане Цветан Димитров, който въпреки трите гола, които получи в мача с Динамо Киев се представи добре и Стоилов е доволен от него. Петков го няма, а Митрев не е възстановен от контузия, ще е резерва.

В защитата са най-големите промени. Живко Миланов и Игор Томашич заминаха за Северна Ирландия, а Лусио Вагнер е контузен. Така като десен бек ще играе Георги Съмов, в центъра на Юсеф Рабех ще партнира младият Виктор Генев, вляво - Веско Минев.

В халфовата линия Боримиров за първи път ще започне титуляр, Миро Иванов ще му партнира като вътрешен. Мариян Огнянов ще играе като офанзивен халф, след като Стоилов остана доволен от него в мача срещу Динамо К.

Стартовите единадесет: 31 - Ц. Димитров, 8 - Г. Сърмов, 5 - Рабех, 33 - В. Генев, 14 - Минев, 7 - Боримиров, 18 - Иванов, 16 - Огнянов, 11 - Зе Соарес, 9 - Карлос, 10 - Жоазиньо.