Левски изгуби две точки в Благоевград
Левски изгуби две точки в Благоевград / netinfo
Левски не успя да надиграе отбора на Пирин и завърши 1:1 при гостуването си в Благоевград в среща от 11-я кръг на А група. По този начин шампионите на България се отдалечиха на 5 точки от вечния си съперник – ЦСКА в борбата за титлата.

Попадението на Левски падна от дузпа, след точен удар на Валери Домовчийски, а след последвалия натиск от страна на гостите се стигна и до изравнителния гол, който зарадва феновете на домакините в предпоследната минута на редовното време.

Шампионите на България за пореден път не успяха да покажат стабилна игра при гостуването си, което им коства двете точки срещу благоевградчани.

В 69-та минута главният рефер на двубоя Стоян Алексиев посочи бялата точка след нарушение на Коемджиев срещу Дарко Тасевски. Точен от 11-те метра бе Валери Домовчийски, който даде преднината за шампионите. В последвалите няколко минути обаче домакините показаха, че ще се борят, ако не за победа, то поне за равенство, както се и случи в крайна сметка.

В 89-та минута Юсеф Рабех извърши нарушение срещу Марио Метушев, който изпълни прекия свободен удар, но топката се оплете в мрежата пазена от Божидар Митрев за 1:1 след удар на Коемджиев с глава. В последвалото продължение възпитаниците на Станимир Стоилов не успяха да стигнат до гол, който да им даде донесе така нужните 3 точки.

След първото полувреме двата отбора се прибраха на почивка при резултат 0:0. След 45 минути игра териториалният превес категорично бе в полза на Левски, без обаче да се стига до чисти голови положения и за двата отбора. В последните 5 минути на първата част гостите натиснаха своя съперник, но не се възползваха от статичните положения, които създадоха.

Левски започна по-активно втората част, като футболистите от Благоевград също имаха своите шансове. След дузпата за шампионите, на два пъти Лъчезар Дафков бе близо до изравнителния гол, като първия път прати топката в аут, а при втория гредата спаси шампионите.

След третата грешна стъпка на „сините” от началото на сезона, отборът изостава на 5 точки от лидера във временното класиране – ЦСКА, който има 31 в актива си. В третия кръг Левски загуби от Литекс като гост с 1:2, а в 5-я играчите на Станимир Стоилов завършиха 0:0 с Беласица в Петрич, което може да се окаже от решаващо значение за изхода на шампионата.