Левски би Раул и компания под звуците на бясна чалга
Левски би Раул и компания под звуците на бясна чалга / снимка: Gong.bg. Стефан Стоянов

Дубълът на Левски надви Паралимни с 2:0 в приятелска среща играна на едно от помощните игрища на стадион „Георги Аспарухов”.

Кипърският тим доби известност в България, след като победи Литекс с 4:3 в мач, който представляваше и официално представяне на „оранжевите” за новия сезон.

Срещата премина под звуците на бясна чалга, идваща от рестораната на хотел до „Герена”, като само една стена делеше провеждащата се сватба от терена, на който се играеше контролата.

Интерес предизвика и името на един от футболистите на Паралимни, а именно Раул Гонсалес, който игра и с култовия номер 7. Адашът на звездата на Реал Мадрид обаче, за разлика от любимецът, на феновете на „белия балет”, заемаше дефанзивна позиция, а не атакуваща.

Головете за „сините” вкараха Миро Иванов в 7-та минута от дузпа и Мариян Огнянов в 44-та.

Срещата започна отлично за домакините, които успяха да открият резултата след по-малко от 10 минути игра. В 6-та минута Мариян Огнянов бе дръпнат в наказателното поле на Паралимни и реферът Мартин Стоименов отсъди дузпа в полза на „сините”. Миро Иванов, минута по-късно, с хубав шут в долния десен ъгъл реализира 11-метровия наказателен удар за 1:0.

Второто попадение в кипърската врата падна в края на първото полувреме. В 44-та минута, най-добрият на терена за Левски – Мариян Огнянов – също се разписа. Жеан Карлос подаде към Огнянов на границата на наказателното поле, последният шутира, топката рикошира в тялото на плонжиралия Милошевски, прехвърли го и влезе в мрежата за 2:0.

През втората част бяха направени доста смени и в двата състава, а до нов гол не се стигна. Последните минути на мача минаха под диктовката на гостите, които обаче не съумяха да реализират във вратата на Цветан Димитров.

Срещата бе изгледана от собственика на вицешампионите Тодор Батков, който бе в компанията на техническия директор на тима Даниел Боримиров.

Следващата контрола на Левски е на 5-ти август, с немския гранд Вердер Бремен.