Левски би Бела, но не убеди
Левски би Бела, но не убеди / Снимка: Sofia Photo Agency
Левски победи Беласица с 2:0 в първата среща от деветия кръг на А група. „Сините” надиграха своя съперник на стадион „Георги Аспарухов” пред близо 2 000 зрители, като през първото полувреме вицешампионите можеха да направят разликата в резултата по-отчетлива.

През второто полувреме и двата тима успокоиха темпото, накъсаха играта, вследствие на което намаляха и положенията. След приличната първа част тимът на Емил Велев изнерви до крайна степен най-верните си фенове, решили да гледат мача на живо.

Левски започна мача с уникален пропуск на Георги Христов. След центриране от фаул, топката се удари в гредата, после във вратаря Ангел Манолов, а нападателят пропиля чудесна възможност. Няколко секунди след това обаче бившият футболист на Ботев Пд се реваншира. Още в ответната атака на „сините” нападателят стреля с глава, топката се удари в Николов и се оказа в мрежата на гостите за 1:0.

В 26-та минута Левски успя да удвои резултата, който се оказа и краен. След центриране на Зе Соарес отдясно, Рашид Тиберканин от точката на дузпата засече с коляно и промени резултата, изписан на таблото на 2:0.

През първата част футболистите на Левски успяха да сътворят още няколко добри отигравания, с които заслужиха аплодисментите на феновете. В 36-та минута Николай Димитров центрира, Рашид Тиберканин направи изключителна задна ножица, вратарят на Бела Ангел Манолов изби, топката се върна към Зе Соарес, който също стреля, кълбото излезе в аут.

В 41-та Георги Христов уцели страничната греда, след чудесна комбинация преди това със Зе Соарес.

След почивката двата отбора сякаш бяха излезли на терена просто да доиграят срещата. Въпреки че Левски владееше повече топката, в 77-та минута Беласица сътвори най-опасното положение пред вратата на Георги Петков. Сертич остана сам срещу стража на „сините”, но в крайна сметка топката излезе в аут.

Георги Петков се изнерви до крайност на своите съотборници през второто полувреме, вследствие на което вратарят не сдържа нервите си, изрита една топка, за което бе санкциониран от главния рефер Ахмед Ахмед.

До края на мача не се случи нищо интересно, което да заслужава специално внимание, като това бе отбелязано от феновете, които започнаха в последните минути на двубоя да викат „Оставка”.

Така след успеха Левски заема второто място в класирането с 18 точки, след лидера ЦСКА, който е с 19, но и с мач по-малко. Беласица пък е на дъното с едва 2 точки в актива си.