Лек жребий за Венелин Венков и дебютанта Пламен Петров
Лек жребий за Венелин Венков и дебютанта Пламен Петров / netinfo

Лек жребий изтеглиха Венелин Венков и Пламен Петров на европейското в класическия стил в Тампере (Финландия), което започва утре.

Вторият от "Евро 2006" Венков (55) ще почива в предварителния кръг, а на осминафиналите среща победителя от двубоя Иван Хузау (Беларус) и Антон Аудицкас (Литва). При успех на четвъртфиналите ще спори с победителя от срещата Хюсеин Айгюн (Турция) и Яни Хаапамеки (Финландия). Евентуална на полуфинал ще той ще срещне руснака Назир Манкиев.

Жребият бе благосклонен и към дебютантът Пламен Петров (66), който също ще почива в предварителния кръг, а после чака победителя от срещата Стив Гено (Франция) и Маркус Татнер (Германия). Другият дебютант обаче Иван Ябанджиев (84) още на старта ще има за съперник световния и двукратен европейски шампион Назми Авлука (Турция).

В потока на българина е и руснакът Олег Шокалов. В първия кръг при най-тежките до 120 кг, Иван Иванов ще спори със сърбина Радомир Петкович, а при успех ще срещне победителя от двубоя между бившия европървенец и многократен Михали Деак Бардош (Унгария) и Давид Вала (Чехия). В потока на българина е и руснакът Хасан Бароев, съобщиха от БФ Борба.