Лейкърс се върна в борбата за титлата
Лейкърс се върна в борбата за титлата / netinfo

Отборът на Лос Анджелис Лейкърс се върна в борбата за титлата в НБА, след като спечели третия мач от финалната серия срещу Бостън Селтикс с 87:81. Така "езерняците" намалиха резултата в плейофа на 1:2 победи в полза на Бостън.

С основен принос за победата на Ел Ей отново бе Кобе Брайънт, който завърши мача с 36 точки. Лейкърс игра отлично и в защита и успя да неутрализира най-резултатните играчи на Бостън Пол Пиърс и Кевин Гарнет.

Пиърс завърши с едва 6 точки, а Гарнет добави скромните за възможностите му 13. Най-резултатен за Селтикс бе Рей Алън с 25 точки, 15 от които вкара от зоната за три точки. Решителният момент в мача бе в в средата на последната четвърт, когато Кобе Брайънт вкара пет точки, а центърът Пау Гасол добави четири.

Така Лейкърс направи серия от 11:2 и поведе със 77:70 4:17 минути преди края и успя да задържи тази преднина. Отлично в редиците на Лейкърс се включи резервата Саша Вуячич, който вкара 20 точки за победата. Четвъртият мач от серията е в четвъртък в Лос Анджелис.