Легенда на Тотнъм нареди Бербо сред великите
Легенда на Тотнъм нареди Бербо сред великите / netinfo
Легендата на Тотнъм Стив Перимен нареди българския нападател Димитър Бербатов сред най-големите футболисти, играли някога за клуба, въпреки че националът е в тима на „шпорите” по-малко от година.

Бившият капитан на Тотнъм Перимен сега е спортен директор на Екзитър Сити, но продължава да следи отблизо случващото се със стария му клуб. Той сподели въодушевлението си от изявите на Бербатов и неговите безспорни качества, демонстриране този сезон.

Според Перимен, Бербо вече се нарежда до големите имена в историята на Тонъм като Алън Гилзийн, Мартин Чивърс, Стив Арчибалд, Клайв Алън, Гари Линекер, Юрген Клинсман и много други.

Пред „Дейли Мейл” Перимен коментира и един евентуален трансфер на Бербатов от Тотнъм: „Когато миналата година продадохме Майкъл Карик, въпреки че на никой не му беше приятно, все пак парите бяха добре дошли. Но случаят с Бербатов не е такъв, няма да се приеме добре. Всички знаем, че най-трудното в нашата професия е да вкараш топката в мрежата, а той доказа, че може да го прави още в първия си сезон в Премиършип, а не във втория или третия.”

Перимен не спря с похвалите: „Той просто и извънземен – само погледнете какъв гол вкара онзи ден на Чарлтън и пасът му към Джърмейн Дефоу. А доколкото знам, той непрекъснато прави такива чудеса на тренировки. Много хора, които следят непрекъснато Тотнъм са ми казвали, че това е най-добрият нападател, играл някога за отбора. Ще е ужасно, ако го загубим, Тотнъм не може да си позволи това,” завърши Стив Перимен.