Лечков: Всички пискат, Дуци е освободен, а не уволнен
Лечков: Всички пискат, Дуци е освободен, а не уволнен / Sofia Photo Agency
Президентът на ОФК Сливен Йордан Лечков заяви на днешната си пресконференция, че не е „уволнил” Драголюб Симонович, защото тази дума не му харесва, а го е „освободил от длъжност”. Шефът в БФС поясни, че двете страни „са се разделили по взаимно съгласие”, но даде да се разбере, че засега не търси нов треньор, тъй като отборът си имал такъв.

„Симонович влезе в историята. Треньорът, който даде своя дан за влизането на отбора в А група. И както обичаме да казваме: „Успехът има много бащи – неуспехът само една майка”. И при победи и при загуби трябва да сме единни. Не съм го изгонил, освободен е от длъжност. Прекратихме нашите взаимоотношения. Защо? Много искаш да знаеш. Не смятам за необходимо да изваждам неща от кухнята”, сподели Лечков.

„Не е това моята представа за футбол. И не говоря само за сегашната ситуация. Искам отборът да се развива по друг начин. Без да се концентрира на кое място е в класирането. Млад отбор сме, трябва да се играе за публиката. Можем да му благодарим за съвместната работа. Разделяме се като приятели. Защо да търся друг треньор? Може да вървим с този. Аз съм там, с каквото можем ще му помагаме. Всеки е свободен на полусезона да си тръгва, ако не му харесва”, каза още президентът на ОФК Сливен.

„Сега имаме национали и всички пискат. Не мога да разбера защо пискат. Не трябва да са от Сливен, от провинцията не могат да са. А най-големият успех на българския футбол е свързан с провинциалисти. Нескромно, ама от сърце – Лечков, Балъков, Трифон Иванов, Стоичков, Ивайло Йорданов и другите… И същевременно ние пък правим всичко възможно да възраждаме футбола.”

„Самата философия на футбола е битка и трябва да се получи битка. Не харесвам играчи, които лежат по терените, значи не са подготвени. При нас има дисциплина. Ще се съобразяват. Ако от друго не разбирам, поне от футбол разбирам”, добави Лечков.

„То се знае - Левски или ЦСКА ще са първи, оформя се тройката - четворката. Ние другите нямаме право да имаме национални състезатели. Не е добре да ги бием. Ореваха орталъка ЦСКА, че сме ги били и не точно ЦСКА, ами другите. Разваляме им пасианса. За кой да свирят, кой да подкрепят? Дай повече сливналии с влияние”, уточни Йордан Лечков.

Шефът на Сливен обясни, че предвижда през месец юли 2009 година клубът и базата в града да организират голям форум по случай „Американското лято”: „На 9-8 юли искаме да направим един хубав форум тук за американското лято. Да направим няколко мача, да дойдат хора, да се снимаме с тях, те с нас…”