Ларсон тренира с Ман Юнайтед
Ларсон тренира с Ман Юнайтед / netinfo

Шведският нападател Хенрик Ларсон направи първа тренировка с Манчестър Юнайтед. 35-годишният голмайстор изгледа през уикенда мача на „червените дяволи” срещу Уест Хям в Лондон.

Ларсон подписа преди дни договор за два месеца и половина с Манчестър, където преминава от родния си Хелсинборг. Шведът може да дебютира във Висшата лига на Англия на Нова Година срещу Нюкасъл, тъй като тогава стартира контракта му.

Ларсон ще тренира през тази седмица с Ман Юнайтед преди да се прибере до Швеция за Коледа, където ще празнува със своето семейство.

Самият Хенрик Ларсон вече няма търпение да влезе в игра за „червените дяволи”. „Чувствам се поласкан, че такъв голям клуб и толкова велик мениджър се интересуват от моите способности,” разкри Ларсон на личния си уебсайт. „Вълнувам се много от възможността да играя за Юнайтед,” добави още шведът.

Хенрик Ларсон прекара по-голяма част от своята кариера в шотландския Селтик, а през миналия сезон игра за Барселона. Той бе решил за приключи кариерата си с един последен сезон в Хелсинборг, но след това получи предложение от Ман Юнайтед.