Лариса изненада Блекбърн, Спартак М и Байер с категорични победи
Лариса изненада Блекбърн, Спартак М и Байер с категорични победи / netinfo

Блекбърн сътвори първата изненадата в тазвечершната порция от първите мачове от първия кръг на турнира за Купата на УЕФА. Английският тим загуби с 0:2 от Лариса. Гърците, които са носители на Купата на страната се изправиха срещу сочения за фаворит в срещата тим от Висшата лига на Англия и успяха да изработят победата за по-малко от 2 минути.

В 31-та за домакините се разписа Бакайоко, а след около 120 секунди Клейтън оформи крайното 2:0. Футболистите на Лариса ще дадат всичко от себе си, за да се преборят за място в групите на УЕФА след две седмици, когато гърците гостуват на Блекбърн.

Байер Леверкузен направи смела крачка към следващия етап от турнира като победи като домакин с 3:1 Униао Лейрия. Освен с добрата игра на немския тим, срещата ще се запомни и с двата червени картона, които главният рефер показа в края на мача на Грешко от Байер, а след това и на Фариа от съперниковия тим.

Резултатът бе открито от Кислинг в 19-та минута, но гостите от Португалия стигнаха до изравнителния гол 10 минути по-късно чрез Пауло. Нещата си дойдоха на мястото, след като Ролфс изведе Байер напред, а след това отново Кислинг направи резултата 3:1.

В друга среща от тази вечер Спартак Москва почти си осигури участието в групите на турнира за Купата на УЕФА. Руският тим разби като домакин Хекен с 5:0. Роман

Павлюченко се развихри в началните минути на двубоя и вкара три гола за загрявка в 5-та, 13-та и 19-та минути, след това остави своите съотборници Велитон (55’) и Титов (57’) да завършат головата фиеста.

Цървена Звезда постигна добър турнирен резултат, след като гост победи с минималното 1:0 Гроклин. В герой за сърбите се превърна Баста, който вкара единственото попадение в 19-та минута.