ЛА Лейкърс се класира за финала на Запад
ЛА Лейкърс се класира за финала на Запад / netinfo
Играчите на Лос Анджелис Лейкърс издържаха на бурните атаки на домакините от Юта и спечелиха със 108:105 точки шестия мач от полуфиналната серия между двата отбора, който изпрати Кобе Брайънт и съотборниците му на финал в Западната конференция на НБА.

Най-полезният играч в лигата Брайънт наниза дежурните си 34 точки, към които добави 8 борби и шест асистенции, с което имаше основен принос за финалното 4:2 победи за Лейкърс. Пау Гасол пък отбеляза 17 точки, а ветеранът Дерек Фишер с една по-малко. Още трима играчи на гостите добавиха двуцифрен актив от точки за успеха.

Лейкърс започнаха вихрено мача, а преди последната четвъртина дори водеха с 86:70. Играчите от Юта обаче показаха, че не случайно са на полуфинал и намалиха дефицита на едва седем точки. 25,5 секунди преди края Андрей Кириленко вкара със страхотен изстрел от зоната за тройка, което съкрати аванса от шест точки на Лейкърс.

Домакините обаче така и не успяха да се възползват от временния хаос в защитата на гостите и загубиха серията си.

Така Лейкърс се класираха за финала на запад, където ще играят срещу победителя от двойката Сан Антонио - Ню Орлиънс (3:3).