Кузмановски: Чака ни труден мач срещу Ботев
Кузмановски: Чака ни труден мач срещу Ботев / netinfo

Труден мач ни се падна за край на полусезона. Ботев е неприятен отбор за нас, дори на домашен терен, разкри очакванията си за предстоящата среща от турнира за Купата на България старши треньорът на Славия Стевица Кузмановски.

"За нас тази среща е много важна, защото имаме амбиции в турнира за купата. Ще направим всичко, за да продължим в следващата фаза. Предвид турнирния му характер, този двубой се превръща в специфичен. Но се надявам, че ще се възстановим и ще спечелим победа в Пловдив", каза още за предстоящата среща Кузмановски.

За втори път от началото на есенния полусезон, той беше избран за треньор на месеца в анкетата на вестник Футбол. След като беше определен за най-добър от колегите си за октомври, сега той взе и ноемврийската награда. Стойчо Младенов, треньор на ЦСКА, спечели първия приз през септември. 15 души за дали гласа си за Кузмановски, 2-ото място през ноември остава за Младенов, който е спечелил доверието на 4-има треньори, а третото място е за Димитър Димитров-Херо (Черноморец) с 3 гласа. 9 мача без загуба- 7 победи и 2 равни, регистрира Славия в последните си девет срещиа. Последната загуба на отбора е от 29-и септември, когато ЦСКА спечели с 1:0 на стадиона в Овча купел.

"Приятно е да спечелиш тази награда за втори път в рамките само на един полусезон. Но може би тук на моето място трябваше да стои Стойчо Младенов, защото неговият отбор е лидер в първенството и то с доста сериозен аванс пред всички. Нашата цел е да положим още много труд и да задържим това постижение и в края на първенството. Освен това, искам Славия да остави с играта си отпечатък върху шампионата", каза Кузмановски, след като получи наградата си.

"Не би трябвало да изпускаме възможността си през тази година. Условия за работа в клуба има, организация има, играчи също. Не знам как е било преди мене, но не бива никой да се съмнява, че и напролет ще продължим по същия начин. Може би доста хора не са вярвали, че ще играем достойно срещу ЦСКА и Левски, но го направихме", обясни вижданията си за пролетта Стевица Кузмановски.