Кушчак иска титулярното място на Ван дер Саар в Юнайтед
Кушчак иска титулярното място на Ван дер Саар в Юнайтед / netinfo
Полският страж на Манчестър Юнайтед Томаш Кушчак ще се опита да спечели титулярното място през новия сезон на „Олд Трафорд”.

Откакто се присъедини към „червените дяволи” през 2006 година, Кушчак се превърна в резерва на Едвин ван дер Саар.

Според поляка обаче, вече е дошло времето, ситуацията да се обърне и да започне да получава повече възможност за изява.

„Надявам се, че ще играя повече през новия сезон”, заяви стражът по време на турнето на английските шампиони в Южна Африка. В събота, Юнайтед завърши 1:1 с Кайзер Чийфс, като единственото попадение във вратата на Кушчак дойде след дузпа.

„Казвам това открито, тъй като дойдох на „Олд Трафорд” преди две години, а оттогава работих здраво. Винаги се опитвам да бъда готов и на разположение на тима. Искрено се надявам, че моето време ще настъпи през новата кампания, за да успея да се докажа”, продължи полският национал, който коментира и играта си по време на вчерашния двубой.

„Доволен съм от 90-те минути срещу Кайзер. Първият мач от предсезонната подготовка е винаги малко по-труден, тъй като не си наясно, в каква форма точно се намираш. Това, което показах, ме радва”, сподели още Кушчак.

За да измести Ван дер Саар от титулярното място, полякът ще трябва да се пребори и с конкуренцията на Бен Фостър.

„Конкуренцията за вратарския пост е много силна при нас. Но това е много важно, особено за нашата позиция, да има някой който да те дебне постоянно, който да те бута и винаги да се бориш за мястото си”, завърши Томаш Кушчак пред официалния сайт на Манчестър Юнайтед.