Курдов титуляр при разгромна победа на Байер II
Курдов титуляр при разгромна победа на Байер II / netinfo
Юношата на Левски Атанас Курдов записа 68 минути игра при разгромната победа на неговия Байер Леверкузен II с 4:1 над Хомберг в мач от 14-ия кръг на първенството в Оберлига Нордрайн. Със спечелените три точки „аспирините” се затвърдиха на първото място във временното класиране.

От самото начало на срещата гостите от Леверкузен контролираха събитията на терена и съвсем логично откриха головата си сметка при първото си по-опасно положение. В 27-та минута Мохамед Лартей шутира силно от 20 метра и осигури преднина на своя тим. Секунди преди края на първата част Рикардо Фати изведе с хитър пас Роберт Сканвайн, чийто удар бе добре отразен от стража на домакините. При добавката обаче Денис Шмидт не сбърка и удвои резултата за Байер.

В самото начало на второто полувреме Курдов стреля мощно от пряк свободен удар, но шутът му бе париран от вратаря на Хомберг. В 63-та минута отново Шмидт се разписа за класическото 3:1. Домакините все пак успяха да намалят преднината на съперника си с гол на Шулц в 79-та минута. В третата минута от допълнителното време Слободан Лакичевич оформи с атрактивно попадение крайния резултат – 1:4 за Байер.

Вторият отбор на Леверкузен е лидер в подреждането с 32 точки.