Курдов: Чувствам се перфектно в Леверкузен, викат ми Берба
Курдов: Чувствам се перфектно в Леверкузен, викат ми Берба / netinfo
Младата надежда Атанас Курдов разкри впечатленията си след първия подготвителен лагер на Байер Леверкузен.

„Чувствам се перфектно в Леверкузен. Още от първия ден на подготовката треньорският щаб прецени да ми даде номер девет. С тази фланелка играх и в контролата срещу Грьойтер Фюрт”, каза за Гонг младежкият национал на България.

„Скибе и неговите помощници са много доволни от това, което показвам засега. На подготовката бяха Руди Фьолер и спортният директор Решке те също са доволни. Тренирам на най-високо ниво и съм радостен. Продължавам да тренирам с първия отбор и се надявам в най-скоро време да попадна в групата”, допълни юношата на Левски Атанас Курдов.

„Истина е, че в отбора има много по-опитни футболисти от мен. Тренирам за да се доказвам във всяка изминала тренировка и дай Боже мач в Първа Бундеслига. Надявам се това да стане възможно най-бързо”, сподели Атанас Курдов за Гонг.

„По време на контролата изпитвах известно притеснение в началото. После всичко се оправи. Останаха доволни от мен. Не отстъпвах в борбата, което най-вече се изисква от мен. През втората част игра основната част от отбора. Много по-добре е да играеш с Рамелов, Кислинг, Шнайдер, Барнета и Видал, отколкото с втория тим. Все пак там играем в четвърта дивизия и нивото не е чак толкова високо”, продължи младокът.

„Научиха ме на дисциплина и режим. Говоря най-вече за хранителен режим. Тренирам и си лягам рано това е най-важното. Държат на дисциплината”, призна си Наско Курдов.

Нападателят допълни, че повечето му опитни съотборници го наричат Берба. Курдов отново ще се изявява за първата формация на „аспирините” в предстоящ през уикенда четиристранен турни. Много е възможно юношата на „сините” от Левски да се срещне със своя сънародник от Борусия Дортмунд Мишо Александров.

„Михаел Скибе нареди да ходя задължително по два пъти на седмица на уроци по немски език. Не го ли правя ще следват санкции и глоби. Важно е да напредна. Разбирам всичко, което ми говорят, но ми е трудно да го правя аз. Трябва да напредна и от тази гледна точка”, спомена Наско Курдов.

„Сигурен съм, че ако ми се даде шанс за изява ще реализирам и в Първа Бундеслига”, закани се талантливият голмайстор.

„Не знам, защо се получи така със Сашо Станков. Лично аз съжалявам, че стана така. Накрая при него бяхме направили страхотен колектив”, отбеляза нападателят на Байер.

„Чувам, че новият треньор ще е Михтарски. Ако е така ще се радвам, защото го познавам много добре”, продължи по темата Атанас Курдов.

„Искам да играя и да се доказвам. Важно е да вървя нагоре”, завърши интервюто си за Гонг Атанас Курдов.