Курани донесе ценна победа за Германия
Курани донесе ценна победа за Германия / netinfo
Два гола на Кевин Курани донесоха победата на Германия над Чехия в сблъсъка на лидерите в една от най-тежките групи в евроквалификациите – група D.

Бундистимът се наложи като гост на стадион „Спарта” в Прага с 2:1, като Курани реализира по едно попадение в двете полувремена.

Нападателят на Шалке откри резултата в 42-та минута, когато засече с глава центриране на Торстен Фрингс от ляво. През първото полувреме немският състав имаше предимство и показа по-голямо желание да води играта.

Това помогна на момчетата на Йоаким Льов и в 62-та минута отново Курани прати топката в мрежата на Петър Чех за 2:0 за Германия. И второто си попадение голмайсторът реализира с глава, този път след асистенция на Бастиан Швайнщайгер.

Росицки и Полак бяха най-опасните футболисти на Чехия, но те също не успяха да създадат много притеснения на Йенс Леман.

Милан Барош върна надеждата за нещо повече в мача на домакините, след като се разписа в 77-та минута, но силите на Колер и компания вече бяха изчерпани за последен щурм.

Група D

Германия 13

Чехия 10

Ирландия 10

Словакия 9

Кипър 4

Уелс 3

Сан Марино 0

Още спортни новини в Gong.bg