Куидо предупреждава ЦСКА за съперника днес
Куидо предупреждава ЦСКА за съперника днес / Снимка: Ники Александров, Холандия

Спортно-техническият щаб на ЦСКА не е притеснен от съперника си тази вечер, въпреки че това се явява най-сериозната проверка за шампионите през цялата лятна подготовка.

Домакините са единственият първодивизонен тим от Холандия, с който „червените” ще играят. Освен това ЦСКА ще срещне по време на лагера си тук и втородивизионните Валвийк и Камбуур, както и израелския Ашдот и немския Айнтрахт Брауншвайг.

Вилем II едва се спаси миналия сезон в Ередивизия, като зае последното място над чертата. Все пак, научавайки съперника за днес, присъединилият се към подготовката на ЦСКА холандец Куидо Ланзаат е предупредил съотборниците си, че им предстои мач със сериозен противник. Още повече, че „армейците” досега са изиграли само два мача със слаби противници в България.

Въпреки това Димитър Пенев и неговите помощници не се притесняват и вероятно пак в игра ще се появят много от младите играчи.

Първоначално по план днес трябваше да се играе контрола с румнския Фарул Констанца, но румънците са се отметнали от договорката. На пожар положението бе спасено с отбора на Вилем II, който въпреки натоварения си график се е съгласил веднага на мач с българския шампион.