Кубрат Пулев спечели титлата в Пескара
Кубрат Пулев спечели титлата в Пескара / netinfo

Кубрат Пулев спечели титлата при най-тежките - категория над 91 килограма, на силния международен турнир по бокс в италианския град Пескара, който бе и квалификация за Олимпийските игри в Пекин'2008.

На финала Пулев отказа във втория рунд Марко Томашович (Хърватия). Българският боксьор нанесе много тежък нокдаун на съперника в края на втория рунд. Това принуди треньора на Томашович да хвърли кърпата. Пулев водеше с 5:1 точки преди да изпрати на пода Томашович. Така, че дори и срещата да беше продължила българинът щеше да постигне победа.

Лично президентът на АИБА доктор Ву (Китай) награди Кубрат Пулев за първото място. Българският отбор се завръща от Пескара с една олимпийска виза. Това е малко и много. Малко е защото се очакваше да вземем 2-3 олимпийски визи. Много е, като се има предвид невероятната конкуренция. В Пескара участваха 232 състезатели от 42 страни. Така турнирът бе повече от едно Световно първенство.

Само за сравнение: домакините от Италия не взеха нито една квота, а на шампионата на планетата преди няколко месеца спечелиха цели 4. Вторият и последен квалификационен турнир за Пекин'2008 е от 4 до 11 април в Атина. Засега в бокса имаме две олимпийски визи - Борис Георгиев и Кубрат Пулев.