Кройф: Юнайтед смята Барса за най-силна
Кройф: Юнайтед смята Барса за най-силна / netinfo
Легендата на Барселона Йохан Кройф е убеден, че в Манчестър Юнайтед не са доволни от жребия в Шампионската лига, тъй като смятат испанците за най-силният отбор на полуфиналите.

„Колкото и лошо да играе Барса, имаме същи шансове да стигнем до финала както и Юнайтед”, вдъхва оптимизъм Кройф в ежеседмичната си коментарна рубрика.

„Те са много добър отбор, това е вярно. От трите английски отбора на полуфиналите, Манчестър е най-силен, но съм напълно убеден, че те мислят абсолютно същото за Барса, че от всички полуфиналите, каталунците са най-силни.”

„Те тичат много. Техният стил и този на всички английски отбори дава фалшивото усещане, че те тичат повече от всички останали.”

„Това се получава, защото чуждите играчи в техните състави преобладават и те изповядват философията на дългите топки и спринтовете по 50 метра.”

„Така те използват пространствата пред полузащитата. Ако те играят в половината на другия отбор, тези пространства просто не биха съществували.”

„Английските тимове могат да се обезоръжат, като се пресират и се търсят дълги топки, като се държат позиции и топката се движи бързо”, обяснява Кройф, който през 1992 година спечели първата евротитла за Барселона.