Кристиано се примири: Оставам в Юнайтед
Кристиано се примири: Оставам в Юнайтед / netinfo
Сагата около Кристиано Роналдо, който цяло лято се люшкаше между Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид, е на път да приключи. Португалският национал ще се завърне при „червените дяволи” в петък.

В информацията, поместена в „Times”, се припомня и фактът, че проблемите в клуба, свързани с Роналдо и Уейн Рууни, карат сър Алекс Фъргюсън да продължи да търси вариант да привлече Димитър Бербатов.

Преди ден мениджърът на Юнайтед заяви категорично, че случаят с Кристиано е приключен и той ще остане на „Олд Трафорд”. Самият футболист, който на няколко пъти изрази желанието си да се присъедини към испанския шампион, изглежда също се примири, поне така изглежда по думите му в интервю за португалското издание „Público”.

„Да, оставам в Манчестър Юнайтед. Ще остана поне през следващия сезон. Фъргюсън чу моите аргументи, аз разбрах неговите и действително постигнахме съгласие, полезно и за двете страни. И то е да остана”, сподели Роналдо.

„Вървеше мълва, че ще остана, въпреки моята воля, но искам да изясня нещо – този, който каза това, е лъжец. Ще играя за Манчестър Юнайтед с цялото си сърце и душа. Ще се боря докрай”, добави португалският национал.

В същото време Кристиано Роналдо си даде ясна сметка, че той е „виновникът” Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид да се хванат за гушите, затова пое отговорността за случилото се.

„Знаех, че Реал Мадрид се интересува от мен и направиха доста сериозна оферта. За кратко моето желание беше Юнайтед да приеме предложението на Реал и да кажа обратното нещо би било лъжа. Но амбицията ми остава, един ден да отида в Реал”, каза още Роналдо.