Кралев с победа във Ферари шампионата
Кралев с победа във Ферари шампионата / netinfo
Победа и максимален възможен актив от 32 точки записа Пламен Кралев по време на второто състезание на пистата „Мизано” край Римини, четвърти кръг от шампионата Ferrari Challenge.

Българският пилот стартира от първа позиция и не изпусна лидерството до карирания флаг. Единствено на първия завой Кралев бе натиснат от Видо Рьослер поради по-добрата позиция на стартиращия от втора позиция пилот, който влиза от вътрешната страна на първия завой.

Българинът успя да тръгне добре и бе първи в завоя, след което му остана единствено да контролира състезанието. На петата обиколка на пистата излезе кола за сигурност след отпадането на Майкъл Кантилон, основен конкурент на Кралев и лидер в шампионата.

От директните конкуренти на Кралев също така отпадна Анхел Сантос, а Джейми Констъбъл завърши на пета позиция. Пламен Кралев се качи на почетната стълбица заедно с Видо Рьослер и Валтер Форер, съответно завършили на втора и трета позиция.

Там го очакваше българския химн и флаг, който бе със стария герб на България от тоталитарно време. Със спечелените 30 точки от победата и две допълнителни от първата позиция и най-бърза обиколка (1,44:220 минути) Кралев излезе на втора позиция в шампионата със 131 точки. Пред него е Кантилон със 152 точки.

„С тази победа и отпадането на Кантилон се връщам в битката за шампионата. Състезанието бе в голяма степен спечелено в първия завой. Честно казано се зарадвах когато видях отпадането на Майкъл. Това бе състезанието, което чакам отдавна. Досега в „Мизано” имах лош късмет, това е единствената писта, на която съм отпадал. Това бе през миналата година, отпаднах и вчера", коментира след финала Кралев.

Следващото състезание е в края на август на пистата Хунгароринг край унгарската столица Будапеща.