Край на шпионската сага между Ферари и МакЛарън
Край на шпионската сага между Ферари и МакЛарън / netinfo
След като избухна преди една година, шпионската сага във Формула 1 около Найджъл Степни приключи днес, след като тимовете на МакЛарън Мерцедес и Ферари постигнаха двустранно споразумение.

Днес бе потвърдено на кратка пресконференция, че битката между двата тима е вече минало, имайки в предвид публичното извинение на британския тим и закриването на разследването от страна на ФИА през декември 2007 година.

Ферари сложи край на правните си действия срещу МакЛарън, като британскитя тим реши да плати разходите на италианците по сагата, а "черните кончета" обещаха, че ще дадат парите за благотворителност. От Ферари обаче потвърдиха, че ще продължат да съдят своя бивш инженер Найджъл Степни, който даде секретните данни на италианския тим на противника, базиран в Уокинг.

МакЛарън Мерцедес излезе с кратко изявление: „Взимайки под внимание формалното приключване на разследването на Макларън от страна на ФИА през декември миналата година, както и публичното извинение на МакЛарън към Ферари, двете страни се разбраха помежду си. МакЛарън освен това се съгласи да възстанови разходите на Ферари”.

Италианският тим също пусна изявление: „Ферари прие извинението на МакЛарън за познатите ви събития, които се случиха през 2007 година и взе решение за доброто на Формула 1 да приеме затварянето на случая от ФИА, който бе срещу МакЛарън. Ферари ще дари средствата, които ще получи за благотворителност. Тимът ни обаче ще продължи да съди Найджъл Степни заради случилото се през миналата година”.