Крах за Мартин Петров и Манчестър Сити
Крах за Мартин Петров и Манчестър Сити / netinfo
Отборът на Мартин Петров и Валери Божинов – Манчестър Сити допусна изключително унизително поражение в последния кръг на Висшата лига. Възпитаниците на Свен Йоран Ериксон, чието бъдеще ще стане ясно в следващите няколко дни, претърпя истински крах с 1:8 като гост Мидълзбро.

Петров започна срещата като титуляр, но бе заменен от Елано през втората част, който реализира почетното попадение за „гражданите”. Другият българин в отбора „небесносините” Валери Божинов изобщо не попадна в групата за мача.

Срещата започна по възможно най-лошия начин за гостите като още в 12-ата минута Ериксон трябваше да направи принудителна смяна, след като Беншани Мварувари получи травма и бе заменен от Нери Кастийо.

Само три минути след промяната опитният Ричард Дън също трябваше да напусне терена, но заради червения картон, който получи за нарушение в наказателното поле срещу Тунджай Санлъ. Наказателния удар изпълни Стюърт Даунинг, който даде преднина на своя тим.

До края на първото полувреме падна нов гол и той бе отново във вратата на гостите. Бразилският нападател Афонсо Алвеш, който наниза хеттрик в срещата, отбеляза първия си гол.

През второто полувреме Даунинг добави още един гол, за да направи резултата класически в 57-ата минута. Само две по-късно отново Алвеш покачи на 4:0, а Джонсън и Роченбак оформиха резултата на 6:0.

Бившият нападател на Арсенал Жереми Аледиер също бе точен за 7:0, преди да дойде почетното попадение за гостите дело на бразилеца Елано в 87-ата минута. Халфът замени Мартин Петров, който този път не впечатли с изявите си. До края на мача падна ново попадение дело на Алвеш оформи своя хеттрик в последните секунди на двубоя.

Така Манчестър Сити приключи кампанията на 9-то място с актив от 55 точки. Мидълзбро остава на 13-та позиция.

Димитър Бербатов и неговият Тотнъм също завършват сезона с поражение. „Шпорите” отстъпиха с 0:2 от Ливърпул след голове на Андрий Воронин и Фернандо Торес. Възпитаниците на Хуанде Рамос остават 11-то място в крайното подреждане.

Другият българин във Висшата лига Стилиян Петров бе титуляр за своя Астън Вила при равенството 2:2 като гост на Уест Хем. Халфът бе декориран в жълто в началото на втората част. Така възпитаниците на Мартин О’Нийл остава на шеста и си печели правото да играе в турнира за Интертото.