Който отстрани Пеп, печели Шампионска лига
Който отстрани Пеп, печели Шампионска лига / снимка: БГНЕС

Който отстрани воден от Хосеп Гуардиола отбор в Шампионска лига, става шампион. Това показва статистиката до този момент преди предстоящия финал в Берлин на 6 юни, съобщава Gong.bg.

Гуардиола е начело на Барселона през сезон 2009/10, когато отборът отпада на полуфинал от Интер. След това „нерадзурите", които са ръководени по това време от Жозе Моуриньо печелят финала на Шампионската лига с 2:0 срещу Байерн Мюнхен на „Сантиаго Бернабеу".

През сезон 2011/12 каталунците отново с Гуардиола за треньор отпадат от Челси и впоследствие „сините" от „Стамфорд Бридж" триумфират в турнира, след като на финала побеждават Байерн Мюнхен след изпълнение на дузпи.

През миналия сезон Реал Мадрид отстрани воденият от Пеп Гуардиола отбор Байерн Мюнхен на полуфинала на Шампионската лига, а след това „белия балет" триумфира на финала срещу Атлетико Мадрид в Лисабон.

Дали статистиката ще се спази и през настоящия сезон? Барселона отстрани Байерн начело с Гуардиола отново на полуфинал в Шампионска лига. Финалът на турнира е на 6 юни в Берлин, а каталунците ще се изправят срещу Ювентус.