Кой ще вдигне победоносно Златната топка?
Кой ще вдигне победоносно Златната топка? / Guliver/Getty Images

Лионел Меси и Кристиано Роналдо най-после имат конкуренция за спечелването на Златната топка. Това твърдят футболните специалисти в навечерието на поредната гала, която ще определи най-добрия за годината.

Неймар е играчът, който си оспорва отличието заедно с двете звезди, доминиращи в последните години. В гласуването взеха участие треньорите и капитаните на националните отбори, както и представители на медиите.

Очакваната с голям интерес церемония ще се проведе тази вечер в Цюрих и ще стартира в 19.30 ч., съобщава Gong.bg.

Роналдо: Меси ще спечели Златната топка

Любопитно е, че Христо Стоичков ще присъства на живо на церемонията, след като получи покана от президента на Барселона Хосеп Мария Бартомеу, пише "Труд". Камата е взел светкавично решение да пътува за Цюрих в събота, след като изгледа победата на бившия си отбор над Гранада с 4:0. Той е направил промени в програмата си, за да може да се качи в самолета заедно с Лионел Меси и Неймар.

Анализатори вече обявиха прогнозите си, че Лионел Меси ще бъде големият победител за 2015 г. Причина за това стана и предварителната информация, че  футболистът на Реал Мадрид Кристиано Роналдо няма да присъства на церемонията. "Белия балет" ще има свои представители на галавечерта, но португалската суперзвезда няма да е сред тях.

Треньорите на Барселона Луис Енрике и този на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола също няма да бъдат в залата. Третият номиниран за треньор номер 1 на 2015 г. е наставникът на националния отбор на Чили - Хорхе Сампаоли.