Клубовете към БНТ: 25 милиона или без мачове
Клубовете към БНТ: 25 милиона или без мачове / netinfo
Футболните клубове ще поискат официално 25 милиона лева от БНТ, за излъчването на мачовете от А група, научи Гонг.

Днешната тайна среща бе удостоена с присъствието на Тодор Батков, Гриша Ганчев, Александър Гарибов, Костадин Хаджииванов, Димитър Христолов и представители на почти всички елитни клубове.

В понеделник работна група, водена от Константин Баждеков ще се срещне с Борислав Михайлов и ръководството на БНТ.

Според няколко независими източника на Гонг, клубните шефове са обединени и категорични в намеренията си.

Футболните ни тимове искат от националната телевизия 25 милиона лева, срещу които да дадат правата за излъчване на мачовете от А група за следващите три години.

Сумата е разпределена в следната схема: за първата година телевизията трябва да плати 7 милиона лева, за втората 8 милиона, а за третата 10 милиона.

Ако държавните чиновници от Сан Стефано се ослушат за пореден път, българският запалянко може да остане без картина от първенството ни. При положение, че двете страни не стигнат до споразумение, се очаква футболните босове да излезнат с оферта към частни телевизии.

Нашите източници са категорични, че толкова единни футболните шефове не са били нито веднъж досега. Така е много вероятно да се стигне до дълго пазарене, заради което феновете да пропуснат на телевизорите си първите няколко кръга. Това ще е втори шамар на бюджетните телевизионери по аудоторията, след като хранещата се от данъци БНТ замени Европейското със скучни сериали.