Кирил Домусчиев: В България има черно тото
Кирил Домусчиев: В България има черно тото / снимка: БГНЕС, архив

Президентът на Лудогорец Кирил Домусчиев заяви открито, че в България има черно тото и изрази надежда, че това ще бъде разкрито от акцията на полицията.

„Имах сигнали, че се работи сериозно по акцията за уредените мачове. Разбира се, трябваше да се оставят службите да работят. Да се надяваме, че ще има още такива акции и че също така ще има задържани лица. В Гърция арестуваха сериозни хора за това нещо", сподели Домусчиев пред БНТ.

„Трябва да следваме примера на другите държави и да взимаме мерки. В България също има черно тото. Може би не в такива мащаби, защото пазарът ни е малък, но все пак това нещо трябва да се изкоренява. Предполагам, че полицията си е свършила добре работата и тепърва ще започнат да се разплитат доста схеми. Да им пожелаем успех и нека се надяваме, че прокуратурата ще си свърши добре работата", допълни той.

„Не съм получавал заплахи, но няма и за какво. Винаги всички упреци са към Боби Михайлов, като президент, той го отнася най-много. Какво ме зарадва най-много във футболен аспект? Двата момента, които ме зарадваха най-много, бяха мачовете срещу Лацио и Стяуа, но най-много ме зарадва, когато видях стадиона пълен във всичките ни мачове от Шампионска лига", добави бизнесменът.

"Разочарование? Има голяма доза разочарование и неудовлетворение, защото хейтърството се превърна в национална черта. Завистта е нещо много важно и голямо в България. Каквото и добро да направиш, винаги след това си оплют. Това малко разочарова и си казваш "Защо го правя?", добави босът на "орлите".

"Срещу Лудогорец се свирят най-малко дузпи в "А" група? Нека се погледне статистиката и да се види колко пъти противниковият отбор е минал центъра в наш мач от "А" група. Как да има отсъдени дузпи? Не може да се сравнява това с двубоите ни срещу Реал Мадрид или Ливърпул, нека се види колко гола сме допуснали в ШЛ и колко в първенството", допълни още Домусчиев.

Тази и още спортни новини може да прочетете на Gong.bg