Караславов с цял мач, Колев резерва, резил за Дочев
Караславов с цял мач, Колев резерва, резил за Дочев / netinfo
Нито един от „българските” отбори във Втора Бундеслига не успя да постигне победа в 21-ия кръг, а само Гройтер Фюрт на Асен Караславов спечели точка.

Бранителят игра цял мач за борещия се за участие в елита тим при равенството 1:1 като гост на Санкт Паули. Гройтер Фюрт поведе в последните секунди на първото полувреме с гол на Ланиг, а Шницлер изравни за отбора от Хамбург в 59-ата минута.

Тодор Колев влезе като резерва в 73-ата минута в домакинския мач на Алемания Аахен, но не помогна на своите да избегнат загубата от Веен Визбаден с 2:3, какъвто и беше резултата, когато българина се появи в игра.

Най-неприятен бе деня за Павел Дочев, тъй като ръководеният от него Падерборн бе отнесен с 0:6 при гостуването си на Ерцгебирге Ауе.

Бившият нападател на Литекс Миливое Новакович игра 90 минути за своя Кьолн, който у дома направи нулево равенство с Мюнхен 1860, където дълги години игра Даниел Боримиров.

Гройтер Фюрт е на трета позиция, която класира за елита, с точка пред четвъртия Кьолн. Аахен е в златната среда – на девета позиция, а Падерборн е последен и изостава на осем точки от спасителната 14-а позиция.