Капитанът ни за Фед Къп: Дано не ни се падне Сърбия
Капитанът ни за Фед Къп: Дано не ни се падне Сърбия / netinfo
Капитанът на националния ни отбор по тенис Дора Рангелова заяви, че не би желала отборът на Сърбия да се падне на българките за Фед Къп. Въпреки това тя разкри, че е напълно възможно тази страна да се сдобие с две титли от Откритото първенство на Австралия, след като Ана Иванович и Новак Джокович стигнаха до финалите на първия за годината турнир от Големия шлем.

„Шарапова показа много добра и постоянна игра и с всеки мач навлиза в по-добра форма. Мисля, че тя ще победи, макар че съм за Иванович. Все пак е финал за турнир от Големия шлем, така че и двете ще са притеснени, но се надявам най-вече да стане интересен мач. Иванович е свалила килограми и е подобрила движението си по корта.”

„Съжалявам, че Федерер отпадна. Много интересно беше изказването му след края на мача и това, че се определи за чудовище. По-миналата година Багдатис беше изненадата и стигна до финал. Може би е нормално да има изненада и сега ще е интересно да се наблюдава финалът Джокович – Тсонга. Французинът показва много стабилна и разнообразна игра, а сърбинът залага много на сервиса. Всичко е възможно, дори и две титли за Сърбия.”

Колкото до предстоящите срещи от Фед Къп Дора Рангелова сподели: „Усилено се готвим за следващата седмица. Цеци Пиронкова е изключителен професионалист, но зависи с кой отбор ще се срещнем и тогава ще има повече тактически указания. Готова съм и се надявам да помогна на момичетата ни. Ние имаме отбор и аз разчитам на него, независимо, че Сесил няма да участва.”

„Не бих искала Сърбия и Полша да ни се падне, но все пак каквото и да се случи ще опитаме да дадем най-доброто. Имаше слухове, че Янкович и Иванович не се разбират, но явно са се сдобрили. За Фед Къп ше разчитаме на три тенисистки - Пиронкова, Евтимова и Елица Костова, защото Сесил отказа в последния момент. Отборът ни ще се бори за оставане в тази група. Цвети е изключително амбициозна и има много високи цели”, добави Дора Рангелова.