Канаваро: Интер и Юве имат еднакви шансове
Канаваро: Интер и Юве имат еднакви шансове / netinfo

Според капитана на националния отбор на Италия Фабио Канаваро Интер и Ювентус имат еднакви шансове за успех в среща помежду им.

Двата отбора ще се изправят един срещу друг в среща от 30-я кръг на Серия А. В интервю за La Gazzetta dello Sport той коментира потенциала на “Скуадра адзура” и шансовете на тима за Евро 2008.

“Очаквам Интер и Ювентус да играят открито, а според мен двата отбора имат еднакви шансове за успех. Ювентус ще има преимущество, ако успее да неутрализира Ибрахимович, а в Интер почти няма да останат алтернативни варианти. В същото време “Старата госпожа” има играчи каро Недвед, Трезеге и Каморанези, които могат да вземат нещата в свои ръце”, сподели Канаваро.

“За нас италианците би било добре ако Раул не попадне в състава на Испания за Евро 2008. Тази ситуация ми напомня и за Дел Пиеро, но те са професионалисти и независимо от всичко продължават да тренират и да се стремят да вкарват за отборите си”, добави защитникът.

“След световното националният ни тим отбеляза лек и обясним спад, независимо, че Донадони успя да намери нови стимули както за тези, които изпитаха радостта от финала на Мондиала, така и за новите играчи”, допълни Фабио Канаваро.

“Ако се отправим на първенството на Стария континент без излишна еуфория и успеем да се възползваме от силните си страни, Италия може да се причисли към претендентите за шампионска титла”, завърши националът.