Кан: Три причини, поради които Хитцфелд трябва да остане
Кан: Три причини, поради които Хитцфелд трябва да остане / netinfo
Вратарят на Байерн Оливер Кан е изключително доволен от работата на старши треньора Отмар Хитцфелд. Капитанът на баварците заяви пред „Билд”, че се надява в следващите няколко седмици швейцарецът да реши да поднови договора си с клуба.

„Не мога да си представя по-добър треньор. Ще бъде наистина сензационно, ако той остане. Много е важно за един отбор, треньорът да се задържи за по-дълго на поста си”, каза стражът.

Кан дори назова три причини, поради които Хитцфелд трябва да остане начело на Байерн. Първата е неговата откритост. „Отмар винаги е готов да следва най-новите тенденции в спорта – не само в методиката му на трениране, но и в начина, по който комуникира с футболистите”, сподели вратарят.

Хитцфелд е ценен за отбора и заради способността си да разпределя правилно и коректно силите. „Той разчита много на своите асистенти. Така няма разногласия и всичко е спокойно. Всеки един от специалистите си има свои задачи и знае точно, какво трябва да прави”, коментира Оливер Кан.

Третата причина, заради която швейцарският наставник трябва да подпише нов контракт с Байерн, е неговата ясна представа за задълженията му в тима. „Хитцфелд чудесно преценява сам работата си. Той знае най-добре, какво е най-важно в работата му”, каза още Кан.