Камерун натупа Замбия
Камерун натупа Замбия / netinfo
Камерун победи с 5:1 Замбия във втората си среща от Група C на турнира за Купата на африканските нации и запази шансовете си за класиране напред след загубата с 2:4 от Египет в първия кръг.

След хубаво изпълнение на пряк свободен удар на границата на наказателното поле на Замбия Джереми завъртя топката покрай стената и изведе лъвовете напред в 28-ата минута.

Само три минути бяха необходими на лъвовете да удвоят резултата. Груба грешка в отбраната на замбийците позволи на топката да стигне до Джоб между двама бранители и той без да се суети я прати в мрежата зад Мвеене.

Две минути преди почивката Чанса не успя да спре пробив на Сонг по лявото крило, последва пас към Емана и той направи резултата класически.

Звездата на Барселона Самуел Ето’о не пропусна да покаже, че е на терена и си изработи дузпа, която сам вкара с удар в горния ляв ъгъл на вратата в 65-ата минута.

Резултатът стана 5:0 осем минути преди края, когато Хачиленса с глава се опита да върне топката към вратаря Мвеене, дебнещият Джоб овладя и лесно отбеляза втория си гол в мача.

В последната минута на двубоя Крис Катонго отбеляза почетното попадение за Замбия, прехвърляйки вратаря Камени и вдъхвайки малка надежда на съотборниците си за успех в последния двубой срещу Египет.