Калин Кулев - шампион по мотоциклетизъм
Калин Кулев - шампион по мотоциклетизъм / netinfo

Състезателят на “Рейсинг Тим”-Плевен Калин Кулев със Сузуки за поредна година стана републикански шампион по мотоциклетизъм на писта в най-големия клас 1000сс Суперщок. Кулев си извоюва титлата кръг преди края на шампионата след убедителна победа в днешното състезание на пистата “Долна Митрополия” край Плевен.

В останалите класове борбата за първото място все още продължава, а имената на шампионите ще станат ясни след седмица, когато е финалната надпревара от календара за 2006г., отново в Плевен. Основен претендент за титлата в клас 600сс Суперспорт е пилотът на “Юнайтед Спорт”-Пловдив Иван Грозев, който спечели и днешната надпревара, следван от състезателите на “Рейсинг Тим”-Плевен Стефан Стефанов и Радостин Тодоров.

Победители в класовете на серийните мотоциклети станаха Вилиян Валентинов с Априлия (125сс), Николай Даскалов със Сузуки (600сс) и Георги Мазгалов с Хонда (1000сс). Отборен първенец и в този кръг е “Рейсинг Тим”-Плевен с 88 точки. В дисциплината супермото Калин Кулев (КТМ) спечели и двата манша в клас 450сс и е на път да спечели още една титла тази година.

В клас 1000сс първи и в двата старта завърши Антон Каракашев с Ямаха.

Последният кръг от националните шампионати по мотоциклетизъм на писта и супермото за тази година ще се проведе на 10 септември на летище “Долна Митрополия” заедно с поредния кръг от балканския шампионат в тези дисциплини.