Калдерон: Робиньо е щастлив в Реал, остава
Калдерон: Робиньо е щастлив в Реал, остава / netinfo
Реал Мадрид е готов да се бори до край, за да задържи Робиньо в състава си. Нападателят е един от футболистите, желани от новия мениджър на Челси Луиш Фелипе Сколари и „сините” вече правят опити за привличането му.

Президентът на Реал Рамон Калдерон обаче обяви, че старши треньорът Бернд Шустер иска Робиньо да остане, като от следващия сезон негов партньор да бъде Кристиано Роналдо.

„Треньорите смятат, че Роналдо и Робиньо са съвместими и Реал не се нуждае от допълнителни средства, за да купува. Няма нужда да продаваме играчи, за да купим Кристиано, още по-малко Робиньо. Ситуацията не е такава. Няма причина да смятам, че Робиньо не е щастлив тук,” каза Калдерон.

„Шустер го обожава, съотборниците искат да остане, и миналата година той бе много щастлив на Бернабеу. Ако не беше щастлив и искаше да напусне, ние нямаше да се мъчим да променим мнението му. Но не мисля, че нещата седят така. Абсурдно е да планираш нечий трансфер, ако той се чувства щастлив, а аз вярвам, че е така,” добави президентът на Реал Мадрид.