Йовов и Борносузов замесени в борбата за оцеляване в Кипър
Йовов и Борносузов замесени в борбата за оцеляване в Кипър / netinfo
Арис (Лимасол) с двамата си българи в състава Атанас Борносузов и Христо Йовов пък спечели очаквано с 1:0 срещу изпадналия вече Олимпиакос (Никозия) и се добра до плейофи.

Единственото попадение вкара румънецът Адриан Михалча, който дойде през зимата заедно с двамата българи, но вече има 8 гола.

В другата среща, която определяше вторият директен изпадащ, Неа Саламина завърши наравно 1:1 с Алки (Ларнака) и догодина ще играе във втора дивизия. Българският полузащитник Ангел Стойков игра на добро ниво за Неа Саламина, подаде за гола на бразилеца Лима и беше оценен с оценка 8,0- една от най-високите в състава.

В плейофа за оцеляване ще играе и съставът на Докса (Катопокия), където пази бившият вратар на Славия и Ботев (Пловдив) Армен Амбарцумян.

Тази седмица стартират срещите в трите плейофни групи. В групата, която ще определи последният изпадащ, Арис започва срещу Алки на собствен терен. Докса пък гостува на АЕЛ (Лимасол). В битката за местата между 5-о и 8-о АПОП започва с гостуване на Еносис (Паралимни).