Йордан Йовчев: След Олимпиадата спирам
Йордан Йовчев: След Олимпиадата спирам / netinfo
Най-добрият български гимнастик Йордан Йовчев разкри пред Гонг, че след Олимпийските игри в Пекин през лятото на тази година ще сложи край на своята кариера.

Йовчев, за който това ще бъде пета олимпиада и битка за пети олимпийски медал, заяви, че ще стане президент на федерацията ни по спортна гимнастика, ако бъде избран за такъв.

„На драго сърце ще стана, ако ме изберат и имат желание, но първо искам да завърша спортната са кариера”, споделя четирикратният олимпийски медалист.

„Не мога да се занимавам с много неща наведнъж. Искам едно нещо като го правя, поне да го правя като хората. Всичко, от което имат нужда и е според моите възможности и опит, бих го дал от сърце.”

„Мисля, че мога да участвам в шоупрограми и клубно отбори, но на високо равнище да се очакват медали, мисля, че ми е време да приключвам.”

„Засега за нищо не съм съжалявал. Не съжалявам за това, което видяха всички на последната олимпиада, но там просто така се получиха нещата, че бях ощетен, но не мога да съжалявам за моята игра или да съдя другите”, каза още Йордан Йовчев.