Изписаха Тереза Маринова от болницата
Изписаха Тереза Маринова от болницата / netinfo
Олимпийската шампионка на троен скок от Сидни 2000 Тереза Маринова бе изписана от Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Царица Йоанна”. Атлетката бе приета там на 25 май за изследвания, заради общо неразположение, получено по време на подготвителния лагер в Каламата (Гърция).

След направените обстойни изследвания, лекарският екип на клиниката по „Неврология” начело с проф. Парашкева Стаменова откри причината за вирусната инфекция на Маринова и назначи подходящото й лечение.

След изписването от УМБАЛ „Царица Йонна” атлетката ще продължи да се лекува вкъщи. Очаква се до седмица Маринова да поднови отново нормалната си подготовка за покриване на норматив за олимпиадата в Пекин. Заради вирусната инфекция и желанието на лекарите да я държат под наблюдение Маринова ще се готви засега в България.

Атлетката, нейният треньор Христо Марков и ръководството на Българската федерация по лека атлетика изразяват специалните си благодарности към проф. Стаменова и екипа й за положените грижи около олимпийската шампионка.