Изгониха Гонзо в драматичен мач за Риека
Изгониха Гонзо в драматичен мач за Риека / netinfo

Отборът на Георги Иванов – Гонзо претърпя загуба с 1:2 от Интер Запрешич в срещата си от 26-я кръг на хърватското първенство.

Домакините успяха да поведат с 2:0 до 30-та минута, което нажежи страстите на терена. Така се стигна до 43-та минута, когато българският голмайстор трябваше да напусне терена, след като получи директен червен картон.

След това главният рефер посочи врата на още двама играчи. Несвадба от Интер също трябваше да напусне терена в 76-та минута, а десет по-късно Строк остави Риека с девет души на терена.

Първото попадение падна още в 24-та минута, когато Кукеч изведе домакините от Запрешич напред. Мачът стана доста напрегнат още в 29-та минута, когато главният рефер отсъди дузпа за Интер, реализирана точно от Гулич. След това действията на терена се развиха лавинообразно, като малко преди почивката последва изгонване на Георги Иванов - Гонзо.

Отборът на българина все пак успя да върне едно от попаденията в 56-та минута, но силите на тима така и не стигнаха за изравнителен гол.

След загубата Риека се смъкна на четвърто място във временното класиране с 42 точки, докато Интер Запрешич е на 11- с 27. Лидер е Динамо Загреб, който обаче е и с мач по-малко.