Издънки за Андерлехт и Рейнджърс
Издънки за Андерлехт и Рейнджърс / netinfo
В мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига белоруският шампион БАТЕ Борисов изненада неприятно като гост Андерлехт и успя да го победи с резултат 2:1.

Домакините поведоха в резултата чрез Жиле в 66-та минута. Голът бе последван от червен картон за Василевски от Андерлехт, което даде началото на обрата за белоруския тим.

В 69-та минута Кривец изравни от дузпа, а шест минути по късно Стасевич от БАТЕ Борисов също бе изгонен за червен картон и статуквото на терена се възстанови.

Въпреки численото равенство БАТЕ Борисов успя да се поздрави с крайния успех. Точен бе Нехайчик в 87-та минута. Реваншът е през следващата седмица.

Вицешампионът на Шотландия Глазгоу Рейнджърс завърши 0:0 срещу първенеца на Литва Каунас на собствения си стадион „Айброкс” в първи мач от втория предварителен кръг на Шампионската лига. Нападателят Андриус Величка дебютира за Рейнджърс срещу бившия си тим. През първото полувреме литовците на 2 пъти изчистиха топката от голлинията, но това бяха единствените опасности пред вратата им..

Анортозис победи с класическото 3:0 гостите от Рапид (Виена). През първото полувреме Скопелитис от Анортозис в 35-та минута даде гол аванс за кипърците.

В 46-та минута Сосин удвои преднината на Анортозис и отново той се разписа в 90-та минута, с което оформи и крайния резултат в срещата.

Панатинайкос си осигури добра преднина преди реванша в Тбилиси срещу Динамо, след като постигна класическа победа с 3:0 като домакин.

ПАО поведе още в 22-та минута чрез гол на австрийския национал Андрес Иваншиц, а Димитриос Салпингидис в 44-та и 74-та минута оформи крайния резултат в срещата.

Домжале се прости със всички свои шансове, след като претърпя тежка загуба с 0:3 като домакин от Динамо Загреб.

Крайният резултат в мача бе оформен още през първото полувреме, след като Врдожак се разписа в 11-та минута, а Самир в 21-та и Тадич в 40-та добавиха по още едно попадение.