Издънки на лидерите в Германия
Издънки на лидерите в Германия / netinfo
В мачовете от 26-я кръг в Първа Бундеслига всички отбори в челото на класирането се издъниха, като единствено Байерн и Шалке успяха да стигнат до точка при гостуванията си, докато Хамбургер не успя да победи като домакин Арминия.

Баварците спечелиха точка при гостуването на Нюрнберг. Домакините поведоха в 44-та минута чрез попадение на Мисимович, но в 81-та минута Подолски успя да изравни резултата.

Хамбургер и Арминия завършиха 1:1. Домакините останаха с човек по-малко в 66-та минута, когато Давид Яролим бе изгонен с директен червен картон.

Болман в 72-та минута даде гол преднина за Арминия, но Гереро в 83-та минута изравни резултата. Йорг Бьоме получи втори жълт картон в 85-та минута и напусна преждевременно терена.

Шалке 04 не успя да победи при гостуването си на Карлсруе и двата отбора завършиха 0:0.

Отборът на Благой Георгиев Дуисбург успя да поведе с 2:0 при гостуването си на Вердер Бремен до 45 минута, след попадения на Ивица Гърлич в 32-та и на Манасех Ишиаку в 42-та минути.

Звездата на „бременските музиканти” Диего успя само да намали резултата в 58-та минута, но в крайна сметка неговия тим загуби с 1:2 от „зебрите”.

Айнтрахт Франкфурт изненада неприятно намиращият се в отлична форма отбор Байер Леверкузен и победи на „Байарена” с 2:0 след автогол на Щефан Кислинг в 24-та минута и гол на Манциос в 90-та минута.

Бохум и Борусия Дортмунд изиграха голов трилър, който завърши 3:3.