Ивет Лалова посрещна българите в Осака
Ивет Лалова посрещна българите в Осака / netinfo
Приятна изненада бе усмивката на Ивет Лалова на летището в Осака при пристигането на втората ни група лекоатлети за Световното, което стартира тази нощ българско време. Първата целувка на Ивет бе за Тезджан Наимова, чаровницата поздрави и останалите българи, като обясни, че нейният самолет е кацнал буквално минути преди този от Милано, с който летя последната ни група.

Полетът от Италия до Япония е бил меко казано кошмарен, информира за Гонг пратеникът на вестник Стандарт Пламен Вълков. Почти 10 часа във въздуха през турболентни зони, нашите изобщо не са имали възможност да спят, тъй като самолетът е бил препълнен и това допълнително е отежнило положението.

Осака посрещна лекоатлетите ни с адска жега, висока влажност на въздуха, но пет-звездният хотел на българите е идеално климатизиран и дори възниква опасността от настинка.

Засега допинг ченгетата не са посетили нашите, но вероятността да го сторят е огромна.

„Няма от какво да се притесняваме”, категорични са треньори и състезатели от родния лагер в Осака.

Първа на старт призори българско време ще застане Добринка Шаламанова в дисциплината стипълчейз. За да продължи напред тя трябва да изравни националния ни рекорд, но пистата в Осака е бърза и позволява върхови постижения.

В Япония вече вървят залагания, че ще падне рекордът на 100м при мъжете - Асафа Пауъл или Тайсън Гай. Ямайка срещу САЩ, или изненада от Бахамите?!

В скока на височина при жените обаче слухове подсказват, че Бланка Влашич не е във форма и рекордът на Стефка Костадинова ще остани непокътнат. Възможно е това да са само клюки-истината ще видим във финала на 2-ри септември.